Search This Blog

Monday, April 27, 2020

OSCE - Chief, Political and Reporting Unit - Skopje

(kliko per te pare oferten)
kliko per tu bere fan

DEADLINE 14 May 2020


Mandatory experience:

Extensive experience in the political field, preferably in an advisory capacity and in an international environment or within operational Missions;
Proven experience as a leader and manager;
Strong communication (oral and written), analytical, problem solving, diplomatic, interpersonal and organizational skills;
Knowledge of the regional political history and the political and cultural sensitivities of the country and region;
Ability to establish contacts, develop and maintain relations with high-level political actors, as well as government officials and institutions;
Demonstrated gender awareness and sensitivity, and an ability to integrate gender perspective into tasks and activities;
Flexibility and ability to work and manage the work of others in a high pressure environment with limited time frames;
Professional fluency in the English language, both oral and written;
Demonstrated ability and willingness to work as a leader and member of a team, with people of different cultural and religious backgrounds, different gender, and diverse political views, while maintaining impartiality and objectivity;
Ability to operate Windows applications, including word processing and e-mail.


Desirable:

Experience working on an electoral campaign and/or with (or in) a legislative body and/or in civil society;
Experience working in an ethnically-diverse location outside of country of citizenship;
Experience in working with the OSCE or other international organizations;
Knowledge of one or more of the main languages spoken in the Mission area.OSCE - International expert on Promoting transparency of the Assembly of Kosovo through the application of information and communication technologies

(kliko per te pare oferten)
kliko per tu bere fan

International expert on Promoting transparency of the Assembly of Kosovo through the application of information and communication technologies.

DEADLINE 13 May 2020

Necessary Qualifications:

University degree in mathematics, computer science, or a related field
Seven years of relevant professional work experience at the national or international level with some experience in implementation of the audio and video integrated systems
Excellent analytical skills
Demonstrated ability to work under pressure in a sensitive political environment
Demonstrated ability to work with individuals of different cultural and political backgrounds, while maintaining impartiality and objectivity
Excellent written and oral communication skills in English, knowledge of local language(s) is an asset

Remain available for consultation (by email, audio/video conference calls)Tuesday, April 21, 2020

EURALIUS - International Long - Term IT Project Manager Expert for Euralius V (full-time position) - Tirana

(kliko per te pare oferten)
kliko per tu bere fan

Deadline for applications: 10 May 2020

General Requirements
- Excellent oral and written communication skills in English.
- Flexibility and maturity of judgement.
- Sound analytical skills.
- Ability to work under direction and also to use own initiative.
- Ability to communicate effectively at a number of different levels and methods.
- Ability to work under pressure and to maintain deadlines.
- Political neutrality.
- Team and solution orientation.
- Suitable profile to work within a multidisciplinary team.
- Ability to understand and respect all confidential classifications (both government and trade nature) of any government or trade documents, statements or other information he/ she may be given during the exercise of his/ her duties.

Saturday, April 18, 2020

OSCE Senior Secretary (G5) at the Head of Presence Office

(kliko per te pare oferten)
kliko per tu bere fan

DEADLINE 30 April 2020

Qualifications and Skills

• Secondary education supplemented by secretarial, commercial or other relevant training.

• Minimum 4 years of office work experience preferably with an international environment;

• Computer literate with practical experience with Windows applications and other office software packages;

• Very good organizational skills, attention to details.

• Excellent oral and written communication skills in English and in local language. Another OSCE language would be an asset.

• Ability to work with people of different nationalities, religions and cultural backgrounds;

• Pleasant personality and good interpersonal skills.

• Must be an Albanian residentOSCE Programme Assistant (G5) within the Democratization Department

(kliko per te pare oferten)
kliko per tu bere fan

DEADLINE 5 May 2020

Minimum four years of work experience in international and/or national organizations or state structures;

• Excellent oral and written communication skills, in both English and Albanian;

• Strong computer skills and ability to operate all Microsoft Office applications;

• Ability to work with people of different nationalities, religions and cultural backgrounds, whilst maintaining impartiality and objectivity;

• Demonstrated gender awareness and sensitivity, and an ability to integrate a gender perspective into tasks and activities;

• Must be an Albanian resident;
Communications and Public relation officer (PR) - Qendra për Ruajtjen dhe Mbrojtjen e Mjedisit Natyror në Shqipëri (PPNEA)

(kliko per te pare oferten)
kliko per tu bere fan
Afati i fundit i aplikimit është data 24 prill 2020
PPNEA kërkon të punësojë një oficer komunikimi duke filluar nga maj 2020.
 Pergjegjesit dhe detyrat:
 • Te angazhohet si pergjegjes komunikimi dhe per marredheniet me publikun dhe mediat (PR) në organizatë
 • Të kontrollojë dhe menaxhojë adresat e kontaktit të PPNEA
 • Te mirembaje dhe përditësojë faqet elektronike te PPNEA: ppnea.org ; www.naturetouralbania.info ; dhe www.syrigjelber.info dhe rrjetet sociale Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, LinkedIn.
 • Të menaxhojë, katalogizojë dhe shpërndajë në mënyrë të rregullt korrespondencën postare të PPNEA;
 • Te hartoje, zhvilloje nje plan komunikimi vjetor duke perfshire planet strategjike te projekteve perkatese ne perputhje me Planifikimin Strategjik te PPNEA 2020-2025.
 • Te sigurohet qe aktivitetet e PPNEA te pasqyrohen ne media ne kohe dhe te kene impakt maksimal vizibiliteti;

Kriteret të cilat duhet të plotësojnë kandidatët që do t’i përgjigjen kësaj thirrjeje:
 • Të jetë i/e diplomuar në fusha të profileve të komunikimit dhe marrëdhënieve me publikun ose në fusha mjedisore por me kualifikime apo trajnime të mëtejshme në komunikim dhe marrëdhënie me publikun.
 • Të jetë i/e disponueshëm për punë me kohë të plotë (40 orë pune/javë).
 • Të ketë njohuri të shkëlqyera në komunikimin dhe shkrimin e gjuhës shqipe dhe gjuhës angleze (për gjuhën angleze do të kërkohet dëshmi kualifikimi si TOEFL, IELTS, etc.).
 • Te jete perdorues i mire i te pakten nje prej programeve Adobe Ilustrator / Lightroom ose programe ekuivalente me to.
 • Të ketë aftësi të avancuara kompjuterike në menaxhimin e faqeve të internetit si edhe prodhimin e videove dhe materialeve multi-mediatike.
Saturday, April 11, 2020

OSCE International Expert for Master’s Programme in Criminology

(kliko per te pare oferten)
kliko per tu bere fan

Deadline : 14 April 2020
The Presence is implementing the extra-budgetary project “Establishment of a Master’s Programme in Criminology.”
The project aims at establishing a multi-disciplinary Master’s Programme on Criminology in Albania, thus improving research capacities of professionals, academics and policy-makers in the country to identify root causes of crime. 
Tasks/Responsibilities:
Under the guidance of the Project Manager, for the one-day workshop and open lecture, the expert will be expected to:
• Preliminary discussion/meeting with the Project Manager and representatives of academic staff of the Master’s Programme in Criminology to collect input for the needs assessment workshop; The international expert is expected to be in Tirana, Albania for the workshop.
• Compile a draft programme for the workshop and for the training of the academic staff of the Master Programme in Criminology;
• Hold an 1 (one) day workshop and train the academic staff of the Master’s Programme in Criminology of the University of Tirana;
• Collect feedback and recommendations from participants in the workshop and the training;
• Deliver an open lecture (with a duration of approximately 4 hours) with postgraduate students on research projects and academic efforts and opportunities in the field of Criminology;
Necessary Qualifications:
• Advanced university degree in Applied Criminology and/or Penology;
• At least 10 years of professional experience as an academic in the educational system;
• Professional experience in criminal justice and Rule of Law;
• Professional experience as a researcher;
• Very good knowledge of English including excellent communication and drafting skills.
Location and duration
The expert will work from his/her office for the preparatory work. The workshop, the open lecture and the training will take place in Tirana, Albania.
The expert is required to arrive in Tirana for the workshop and the open lecture, one day before the activity, travel dates 27.05.2020 and 30.05.2020
The expert is required to arrive in Tirana for the four-day training, one day before the activity, the training session will be held between September-October 2020 (dates to be decided).
Travel logistics will be arranged by the Presence.Thursday, April 9, 2020

IOM Albania - Project Coordinator

(kliko per te pare oferten)
kliko per tu bere fan

Closing Date: 17 April 2020

Required Qualifications and Experience

Education
• University degree in Social Sciences or related field from an accredited academic
institution with three years of relevant professional experience; or
• High School Degree/Certificate with five years of relevant professional experience;

Experience
• Knowledge, experience, and skills related to the migration and border management;
• Experience in field work and migrant protection;
• Experience in liaising with governmental authorities and local communities, as well
as national and international institutions;
• Analytical skills, including ability to draft clearly and concisely;
• Excellent communication and negotiation skills; and,
• Personal commitment, efficiency, flexibility, drive for results, respect for diversity,
creative thinking.

Languages
Fluency in English and Albanian is required.IOM Albania Human Resources Assistant

(kliko per te pare oferten)
kliko per tu bere fan

Closing Date: 17 April 2020


Required Qualifications and Experience
Education
• University degree in Human Resources, Business Administration, Psychology or
related field from an accredited educational institution with three years of relevant
professional experience, or;
• High School diploma with five years of relevant experience;
Experience
• Ability to maintain accuracy & confidentiality in performing responsibilities;
• Attention to detail, ability to organize paperwork in a methodical way;
• Discreet, details and clients-oriented, patient and willingness to learn new things;
and,
• Proficient in Microsoft Office applications e.g. Word, Excel, PowerPoint, Email,
Outlook; previous experience in SAP is a distinct advantage;
• Prior work experience with international humanitarian organizations, non-government
or government institutions/organization in a multi-cultural setting is an advantage.
Languages
Fluency in English and Albanian is required.Monday, April 6, 2020

Secretary - The Embassy of the Arab Republic of Egypt in Tirana -Secretary

(kliko per te pare oferten)
kliko per tu bere fan

Deadline: 15 April 2020
Secretary position at the Embassy of the Arab Republic of Egypt
The Embassy of The Arab Republic of Egypt in Tirana is looking to recruit an employee for the position of Secretary to join its team starting from 1st of May 2020.

Requirements:
University Diploma
+2 years clerical experience
Experience in bookkeeping,accounting and data processing preferred
Knowledge of specific software programs
Written and verbal communication skills in Albanian and English Language
Friendly and professional demeanor
Experience in organizing the Embassy's National Day Celebration ,cultural activities and lectures.
Consultancy Services of an in-depth analysis on 'Health Vulnerability Study" - Save the Childen

(kliko per te pare oferten)
kliko per tu bere fan

 Deadline: 15 April 2020
 Save the Children is looking to contract a group of consultants on:
Consultancy Service for preparation of an in-depth analysis report on “Health Vulnerability Study” and other important existing studies involving Albanian children (in-depth data analysis and report writing)

As of March 1, 2020, Save the Children has started the implementation of a Swiss Agency for Development and Cooperation(SDC) project: “Health promotion and non-communicable disease (NCD) prevention in schools in Albania”.  

Save the Children wants to obtain up-to-date evidence about lifestyle/behavioural patterns of schoolchildren enrolled in the 9-year system (6-15 years old) in Albania. In this context, the aim of this consultancy service is to generate a comprehensive report based on the existing evidence informing about the health behavioural characteristics of Albanian children and their families with a main focus on potential gender gaps, socioeconomic differences, and other potential differences pertinent to minority/ethnic groups, as well as other vulnerable and marginalized population categories


 Foundation Together Albania - Social Media Manager and Facilitator of online activities

(kliko per te pare oferten)
kliko per tu bere fan

Foundation Together Albania is looking for a highly motivated professionals to join our team as part of the implemented project ‘Action against human trafficking in Albania’, funded by UNICEF with the support of the United Kingdom.
Social Media Manager and Facilitator of online activities, Ten months (10) months, with possibility of extension,
Estimated Start date: April 2020
Deadline: 13 April 2020

Main Duties:
 • Manages social media marketing campaigns and day-to-day activities including developing relevant content topics to reach visitors.
 • Create, curate, and manage all published content (images, video, written, etc.)
 • Maintains FTA’s social media pages and interacts with visitors to create community engagement.
 • Prepares and covers facilitation of all online activities/webinars/workshops/meetings
 • Responds to participant’s comments in real time during webinars
 • Prepares questionnaires, tests and attendance list and other materials as needed
 • Reports to project director and works closely with core team and International Expert
 • Assists with other duties as requested
Required Qualifications and Experience
 • Bachelor degree in Social Sciences or related field, from an accredited academic institution with 3 years of relevant professional experience;
 • Experience in facilitation of online activities
 • Experience in social media content management in the context of project implementations
Languages: Fluency in English and Albanian is required
Foundation Together Albania - Project Coordinator

(kliko per te pare oferten)
kliko per tu bere fan

Foundation Together Albania is looking for a highly motivated professionals to join our team as part of the implemented project ‘Action against human trafficking in Albania’, funded by UNICEF with the support of the United Kingdom.
Project Coordinator, Appointment: Ten months (10) months, with possibility of extension, Estimated Start date: April 2020
Deadline: 13 April 2020

Duties
– Responsible for the implementation of the project activities;
– Responsible for planning, organizing, coordinating, and monitoring implementation activities in the field;
– Works in close coordination with the social media manager/facilitator for activity implementation and responds to management staff;
– Prepares monthly reports on the progress of implemented activities and achieved results
– Provides reports, recommendations, and status on the project outcomes, tracking progress against project schedule, merging and identifying dependencies and risks
– Assists in developing and writing proposals;
– The PC will be responsible for managing and preparing social media promotions and activities
– Performs other duties as required

Required Qualifications and Experience

-Master’s degree in Social Sciences or related field preferably Psychology/Social Work, from an accredited academic institution with 3 years of relevant professional experience;
-Experience in liaising with governmental authorities, national/international institutions, United -Nations agencies and non-governmental organizations;
-Experience in working with victims of trafficking and other vulnerable groups
-Prior work experience with international humanitarian organizations, non-
government or government institutions/organization in a multi-cultural setting is
an advantage.


Deadline: 13 April 2020US EMBASSY - Community Liaison Office Coordinator - Tirana

(kliko per te pare oferten)
kliko per tu bere fan

Closing date: 05/08/2020

Education Requirements:
EDUCATION: Completion of Secondary School required.

Evaluations:
LANGUAGE: Level III (Good Working Knowledge) of English Speaking/Reading/Writing required.

SKILLS AND ABILITIES: Standard knowledge of Microsoft computer environment required; ability to draft and edit material for correspondence and publication required. Ability to demonstrate good interpersonal/customer service skills required.

EQUAL EMPLOYMENT OPPORTUNITY (EEO): The U.S. Mission provides equal opportunity and fair and equitable treatment in employment to all people without regard to race, color, religion, sex, national origin, age, disability, political affiliation, marital status, or sexual orientation.

Wednesday, April 1, 2020

Joscelyn Fondation- Fundraiser Manager -Elbasan

(kliko per te pare oferten)
kliko per tu bere fan

Application deadline: 20 April 2020


Required:
 • University degree in Marketing, Economics, Communication, 
 • Fundraising or Business Administration; 
 • Sound and up-to-date knowledge of corporate partnership managemen
 • Strong leadership skills
 • Excellent organizational abilities and attention to detail
 • At least one year of fundraising experience
 • Quick thinker and ability to make decisions under pressure
 • Fluency in written and spoken English